Medlem Pensionister

Sidste tur

Sommerturen den 23. august 2017 gik til Københavns Havn, hvor vi skulle på en guidet bådtur i den sydlige del af havnen.
2017 08 23 114033

Vi mødtes i høj sol på Islands Brygge, hvor der var tid til en kop kaffe og en hyggesnak med gamle kolleger inden selve rundfarten.

Derefter var det tid til at gå ombord i den lejede båd. Vores guide på turen var Ole Bertelsen, civilingeniør med speciale i havnebyggeri og guide for By og Havn. Fra Langebro satte vi kursen mod syd og undervejs så vi - og hørte om den nye bebyggelse på de gamle industri- og havneområder: Enghave Brygge, Teglholmen og Sluseholmen.

På spidsen af molen ved Sluseholmen så vi  "Metropolis", et kæmpe lejlighedskompleks med byens bedste udsigt. Ved Teglholmen kunne vi se ind til en nybygget skole, Skolen i Sydhavnen med sin brede trætrappe der fører fra skolegården op langs alle etager.

Vi så mange nye spændende bebyggelser overalt helt til vandkanten, men der var dog stadig også plads til husbåde.

På Enghave Brygge, hvor H.C. Ørstedsværket ligger, så vi et gammelt bindingsværkshus. Det stod tilbage efter at alt andet var revet ned for at give plads til et moderne blandet bolig- og erhvervsområde.

Efter en times sejlads sagde vi tak til Ole Bertelsen for en rigtig interessant og underholdende fortælling om udviklingen i Sydhavnen.

Vi fortsatte turen til Bryggens Spisehus, hvor vi spiste frokost. Vi tog kaffen med ud i det dejlige vejr for at holde generalforsamlig.

Med det sluttede dagens program, som havde givet os mange interessante oplevelser og hyggeligt samvær med tidligere kolleger i kreds 18.