Medlem Pensionister

Sidste tur

Sommerturen den 12. september 2018 gik i år til Mosede Fort.

Fortet blev opført i 1913-1916 med det formål at bekæmpe landgangsforsøg i Køge Bugt.

Fortet har siden 2014 været indrettet til kulturhistorisk museum, hvor et af formålene er at vise, hvad 1.Verdenskrig betød for den danske befolkning.

Der var rundvisning i udstillingen "På kanten af krig - neutralitet mellem krig og velfærd". Udstillingen vises i kasematbygningens små rum.

Et af dem er Officermessen, som er indrettet med klaver og musikinstrumenter. Et sted på væggen ses rester af den originale vægudsmykning. I den rekonstruerede udsmykning ses det danske rigsvåben med tre blå løver med røde tunger og guldkroner.

Et andet rum viser, hvilke nødforanstaltninger staten måtte tage i brug for at klare den varemangel, der opstod i løbet af krigen. Der blev blandt andet indført rationeringsmærker på en lang række dagligvarer.

På Belægningsstuen kan man se, at det menige mandskab sov i køjer ligesom flådens personale. Der var 20 køjer ophængt ret tæt i 2 højder, og på væggen havde soldaterne en knage og en skuffe til deres ting.

Efter en times rundvisning gik turen videre til Mosede Havn. Her skulle vi spise frokost på "Jenners Seaside" med flot udsigt til havnen.

Ved kaffen holdt vi generalforsamling som sidste punkt på dagens program.

En god dag med tilbageblik i historien og hyggeligt samvær med tidligere kolleger i kreds 18.